Kako pravom SEO strategijom do rezultata i pored jake konkurencije?

09.02.2018

Za prave rezultate SEO optimizacije je potrebno vreme. I to je naš klijent ProCar Security kome je video nadzor, tj. njegova prodaja i ugradnja primarni posao znao. Uzimajući u obzir naše dugogodišnje iskustvo, znali smo da na početku svakog posla treba postaviti jasnu strategiju. To smo i uradili, sve naravno u dogovoru sa klijentom, koji je od početka imao razumevanja za sve što smo predložili. A kada je to slučaj, naša praksa je pokazala da uspeh ne može da izostane.

 

Na početku, dogovor je bio da se uradi novi sajt, na našem Custom CMS-u. To je svakako bila prava odluka, jer smo tako postavili sigurne temelje budućeg rada na SEO optimizaciji koja je primarna i najvažnija, i koja u krajnjem slučaju klijentu donosi brojne benefite i omogućava da se posao razvija i napreduje.

 

video nadzor proca

 

Uporedo sa kreiranjem novog sajta za firmu ProCar Security, uradili smo detaljnu analitiku ključnih reči koje su za klijenta i njegov posao bitni.

 

Pored rada na glavnoj frazi radimo i na ostalim bitnom frazama

 

Upravo analitika koja je urađena i predstavlja osnovu naše SEO strategije koju smo kreirali. Utvrđeno je da je fraza ’video nadzor’ apsolutno najvažnija, da je najtraženija i da će doneti najveću konverziju, koja je svakako i najvažniji cilj. Ali znali smo i da će za pozicioniranje sajta u vrhu pretrage za tu frazu biti potrebno vreme, jer je konkurencija velika.

 

Zato je plan bio da se uz rad na glavnoj frazi, uporedo radi i na ostalim frazama koje su manje tražene putem pretraga, ali su apsolutno relevantne za našeg klijenta. Između ostalih, te fraze su ’ugradnja video nadzora’,’ alarmi’, ’alarmni sistemi’, ’sigurnosne kamere’ i druge.

 

Napomenućemo da je, nakon izrade sajta, urađena Onsite optimizacija, koja je podrazumevala korekcije title tagova, meta descriptiona, kao i korekcije i kreiranje opisa kategorija na samom sajtu po SEO standardima.

 

Strategiju link building procesa koji je nakon toga usledio, smo koncipirali tako da nam je fokus bio na glavnoj frazi ’video nadzor’, ali uz rad i na ostalim bitnim frazama koje smo naveli. Kako je vreme prolazilo, sajt je počeo da rangira na prvoj strani Google pretrage sa ’sporedne fraze’, a što je najbitnije počeo je da dobija i posetu sa tih pretraga. To je svakako najkvalitetnija poseta i ona koja donosi konverziju. Rast organske posete je jasan, što je svakako znak da rad na SEO optimizaciji ide u dobrom pravcu.

 

organska poseta procar

 

Pored optimizacije, radimo i Google Adwords kampanju, koja je svakako dobro rešenje i može pomoći da se premosti period dok optimizacija da svoj pun efekat. Adwords kampanja je optimizovana i vodi se na pravi način, što pokazuju i konverzije koje dolaze i sa te strane.

 

I blog postovi su moćno oružije - ako se koriste na pravi način

 

Kroz blog postove nam je cilj da sajt rangira za neke long tail fraze, tj. za one fraze za koje nemamo landing page. Pa smo tako, na primer, napisali izuzetno kvalitetan blog post na temu ’Sigurnosne kamere za video nadzor’ koji smo u potpunosti sredili po SEO pravilima i koji je u kratkom roku dao rezultate. On se vrlo brzo pozicionirao u vrhu pretrage za bitnu frazu - ’sigurnosne kamere’, što je za posledicu imalo i rast posete koja odatle dolazi. Naravno, i ostali postovi su pisani sa jasnim ciljem, a u ovom tempu ćemo nastaviti i dalje, birajući prave teme koje će klijentu doneti pravu vrednost.

 

Radeći proces optimizacije na pravi način, došli smo i do toga da se sajt posle nekog vremena stabilizovao na prvoj strani pretrage i za glavnu frazu - ’video nadzor’. Što nam je i primarni cilj, kako smo ranije naveli. Naravno, tu nećemo stati, jer je cilj prvo mesto pretrage.

 

Konstantan kontakt sa klijentom, uzajamno razumevanje i profesionalni pristup poslu donose samo jedno - uspeh.

Komentari

Napiši komentar
17.05.2018 01:41
Koliko je vremena potrebno da bi se videli prvi rezultati? Da li je sadržaj i obnova sadržaja, podrazumeva se kvalitetnog, jedno od bitnih oružja za rangiranje na pretraživačima?
Admin sajta
17.05.2018 09:16
Poštovani Dejane,
kod sajta koji već postoji i koji je brend u niši prvi rezultati bi trebalo da se vide negde odmah, a ozbiljniji nakon tri do šest meseci. Ali pravi rezultati se mogu videti tek nakon godinu dana pravilne kampanje. Naravno, ovo sve zavisi i od niše u kojoj se radi. U slučaju potpuno novih sajtova priča je malo drugačija, jer tu treba razvijati brend od nule.


Ime i prezime
Sajt
Email
Komentar
Zbog spama unesi kod :
Saglasan sam sa politikom privatnosti
Povezani blog postovi
SEO optimizacija kod internet prodavnica

SEO optimizacija kod internet prodavnica

Niži troškovi poslovanja, neograničeno tržište, mogućnost za konstantan rast i razvoj poslovanja, konstantan rast broja onih koji usluge i proizvode koji su im potrebni traže preko interneta - ovo su samo neki od razloga zašto se sve više ljudi odlučuje za izradu internet prodavnice.

Potvrda o rezidentnosti za Google za 2018. godinu

Potvrda o rezidentnosti za Google za 2018. godinu

Ukoliko vam je potrebna Potvrda o rezidentnosti za Google možete je skinuti sa naseg sajta. Dobili smo potvrdu od Google-a, preveli smo je i overili kod ovlašćenog sudskog tumača.

poziv