Zašto i veliki brendovi treba da rade SEO

28.02.2023

SEO postaje sve važniji za velike brendove


Iako je SEO postojao i ranije, mnogi veliki brendovi nisu prepoznavali njegov značaj i nisu ulagali u ovu oblast. Međutim, sa pandemijom Covid-19 i zatvaranjem mnogih prodavnica, brojni brendovi su shvatili da je internet postao jedino mesto za prodaju proizvoda i usluga. Tada su mnoge poznate firme počele da ulažu u optimizaciju sajta, kako bi poboljšale svoje pozicioniranje na pretraživačima.


Mladi su takođe doprineli povećanom značaju SEO-a i to posebno Zed generacije, koje odrastaju uz internet i Google i tako sve više postaju, možemo reći, među glavnim ciljnim grupama mnogih brendova. Stoga je važno biti dobro pozicioniran na Google-u da bi se privukla njihova pažnja.


Jedan od glavnih razloga za rast značaja SEO-a je i porast cena oglašavanja putem Google Ads-a. Ovo je dovelo do toga da brendovi preispituju svoj budžet za digitalno oglašavanje i traže načine da smanje troškove. Upravo zato se sve više brendova okreće SEO-u kao osnovnoj strategiji svog internet nastupa.


Pored prisutnosti na internetu, zašto je važno da se jedan brend rangira za relevantne upite?


Nije samo važno da budete prisutni na Google-u, već i da se rangirate za ključne reči koje su od značaja za vaš brend. Uzećemo na primer brend Nespresso i navešćemo primer fraze koja je relevantna ovom brendu, a ona je kapsule za kafu. Budući da konkurencija, koja prodaje njihove proizvode, želi da se rangira za frazu Nespresso kapsule za kafu, suština je pozicionirati Nespresso za ovu frazu na samom vrhu Gugla.


Takođe, biti visoko rangiran za važne upite pomaže brendovima da izgrade svoju reputaciju i prepoznatljivost. Ovo je posebno bitno novim brendovima i onima koji se bore da se izdvoje u masi konkurencije.


Još jedan bitan razlog jeste sticanje poverenje korisnika. Ako korisnici vide da se brend pojavljuje na pretragama koje su relevantne za njihove potrebe, to može stvoriti utisak da je brend pouzdan i da nudi kvalitetne proizvode ili usluge. Ovo je posebno važno za brendove koji posluju u industrijama poput zdravstva ili finansija, gde je poverenje ključno za uspeh poslovanja.


Da zaključimo…

 

Biti prisutan na Guglu za relevantne upite je ključno za uspeh SEO-a i digitalnog marketinga uopšte. To pomaže brendovima da privuku nove korisnike, povećaju prodaju, steknu reputaciju i poverenje korisnika. Stoga je bitno da brendovi pažljivo planiraju svoju SEO strategiju kako bi bili prisutni na Guglu za važne ključne reči i izgradili svoju prisutnost online.
SEO postaje sve važniji za velike brendove, posebno usled povećane konkurencije na internetu. Oni koji se ne fokusiraju da optimizuju svoj sajt rizikuju da budu zaboravljeni ili zanemareni u digitalnom svetu, dok oni koji deo budžeta odvajaju za SEO mogu očekivati uglavnom veći povrat uloženog. 

KomentariIme i prezime
Sajt
Email
Komentar
Zbog spama unesi kod :
Saglasan sam sa politikom privatnosti
poziv