Zašto je Black Friday divan dan za sve koji su radili Black Hat SEO

23.11.2016

white hat seo

Već nekoliko godina se i u Srbiji obeležava „trgovački praznik“ poznat pod imenom Black Friday. A od ove godine se u priču uključujemo i mi. U skladu sa dobrim običajima, ponudićemo i dobar popust. I to za sve one koji su radili SEO takozvanim black hat metodama i sebe i svoje sajtove uvalili u manje ili više ozbiljne probleme.

 

Black Friday je u Americi poznat kao dan nakon Dana zahvalnosti, kada zvanično počinje period predbožićne i prednovogišnje kupovine. Ove godine to će biti 25.11.

 

Termin je nastao kao opis za horde ljudi koje su ranih sedamdesetih na ovaj dan preplavljivale ulice u kojima su se nalazile trgovačke radnje. Trgovci su se dosetili da od ovoga naprave događaj, pa se nude dobri popusti, radnje se otvaraju u cik zore (a neke i pre zore), a kupci kampuju ispred njih tražeći najbolju poziciju da prvi ulete i potroše svoj novac.

 

I domaći magovi trgovine su, od svih tekovina kada je u pitanju poslovanje, eto, usvojili baš crni petak, pa i oni nude popuste i širom otvorena vrata.

 

Da vaš sajt dobije pravi SEO

 

20% popusta na SEO konsalting do kraja novembra!

 

>>Zakažite odmah<<

 

Simbolično, na Black Friday ćemo i mi otvoriti vrata svima koji su radili Black Hat SEO i pokajali se zbog toga. Nudimo 20 posto popusta na konsalting i povoljne uslove za „peglanje“ problema koje vam je Google napravio zbog toga što ste radili.

 

Nudimo pomoć svima koji žele da rade white hat SEO, u cilju uvođenja reda u srbijansku SEO sferu.

 

Šta je black hat SEO

 

Prema definiciji na webopedia.com, black hat SEO je „korišćenje agresivnih SEO strategija, tehnika i taktika koje su fokusirane samo na pretraživače, a ne na publiku koju čine ljudi, i obično se ne pridržavaju smernica koje daje pretraživač“.

 

Neke od aktivnosti koje se pod ovim podrazumevaju su: neprirodni link building, pretrpavanje ključnim rečima, skriveni sadržaj na sajtu, preoptimizovani anchor tekstovi i slično.

 

Kada Google prepozna ovakve aktivnosti, penalizovaće stranicu na kojoj su primenjivane ovakve taktike. Iako će vam neki reći da se ovo ne dešava, zapravo se dešava. A koliko je neprijatno najbolje znaju oni koji su doživeli da uz black hat SEO dođu do sjanih pozicija u Google pretrazi, da bi potom bili penalizovani i bačeni na mračne poslednje strane pretrage.

 

Vreme je za pravi SEO

 

Pravi SEO nudi sporiji napredak, ali i sigurnu luku na duži rok. O tom strpljenju smo pisali o ovom tekstu.

 

Ukoliko želite to za vaš sajt, iskoristite naš popust koji će važiti do kraja novembra i zakažite sastanak sa našim SEO timom.

 

KomentariIme i prezime
Sajt
Email
Komentar
Zbog spama unesi kod :
Povezani blog postovi
Apsolutna pobeda - strpljenjem do prvog mesta na Google!

Apsolutna pobeda - strpljenjem do prvog mesta na Google!

Kada stvari radiš na pravi način, uz potrebno strpljenje, rezultat ne može da izostane. To se još jednom potvrdilo u našem radu, u ovom slučaju kod klijenta Auto škola Pavlin.

Zašto je  u SEO optimizaciji važno biti strpljiv?

Zašto je u SEO optimizaciji važno biti strpljiv?

Kao i u svakom poslu, tako je i u SEO procesu važno ostati uporan i strpljiv. Finalni cilj samog procesa optimizacije je povećan broj poseta sajtu preko organskih pretraga, koje jesu rezultat boljeg rangiranja sajta na pretraživaču. Sledeća karika u ovom lancu je vidljivost brenda i rast prodaje usluga i robe.