Google Search

Google je najpoznatiji i najviše korišćen pretraživač na Internetu. Svakoga dana na Googlu se izvrši više od tri milijarde pretraga.
Na drugom mestu se nalazi You Tube - takođe u vlasništvu Googla.

 

Sertifikovani Google partneri

Google kampanje u WBS-u vode sertifikovani Google partneri, što je garant da ćete dobiti profesionalnu uslugu.


Reklamiranje pomoću oglasa na Google Search-u omogućava Vam da Vašu reklamu vide klijenti koji na Googlu pretražuju upravo ono što Vi nudite. I plaćate samo kada kliknu na oglas i posete Vaš Veb sajt ili Vas pozovu.


Prednosti AdWords-a:

 

  • Omogućava da dosegnete nove klijente i unapredite poslovanje 
  • Odaberite gde će se Vaš oglas prikazivati, podesite budžet koji Vam odgovara i merite uticaj oglasa 
  • Ne postoji obaveza minimalne potrošnje 
  • U svakom trenutku možete da pauzirate ili prekinete prikazivanje oglasa 

 

WBS će za vas kreirati i voditi kvalitetnu Google searh kampanju koja će podstaći vaše poslovanje.


Još prednosti


Fleksibilnost
Kontrola nad potrošnjom na osnovu vremena, lokacije i uređaja klijenta.

Relevantnost
Prikažite publici oglase koji su prilagođeni njihovim uređajima.

Lokalni karakter
Prikažite korisnicima koji su u pokretu lokacije prodavnica, opcije "klikni i pozovi" i posebne ponude.

Omogućavaju preduzimanje radnje
Korišćenje oglasa sa tekstom "Pozovite odmah" kada zaposleni mogu da preuzmu pozive i na taj način možete privući potencijalne klijente u prodavnicu pomoću ciljanih posebnih ponuda.

 

Najnapredniji sistem plaćanja po kliku

Google AdWords predstavlja najnapredniji sistem PPC marketinga danas, iz dva ključna razloga:

 

  1. Google pretraživač zajedno sa partnerskim Internet pretraživačima (među kojima su recimo DoubleClick i YouTube), kao i sa mrežom partnerskih sajtova koji objavljuju Google kontekstualne oglase (Google AdSense), predstavlja najrazvijeniji reklamni medij danas sa najvećom publiku na svetu.
  2. Google oglasi se prikazuju isključivo usko ciljanoj publici. Sistem je napravljen tako da se publika može birati na osnovu geografske lokacije, jezika kojim govori, pa čak i određenih navika u pretraživanju na Internetu.


Google oglasi se nalaze iznad rezultata organske ili prirodne pretrage, ili sa njene desne strane.
Prikaz Vašeg oglasa na prvoj strani Googla zavisi od ranga oglasa. Google izračunava rang oglasa svaki put kada neko obavi pretragu koja pokreće oglas koji se nadmeće na aukciji. Ovaj obračun uzima u obzir ponudu, izmerenu očekivanu stopu učestalosti klikova u vreme aukcije, relevantnost oglasa i doživljaj korišćenja odredišne stranice i druge faktore. Kvalitet komponenti u vreme aukcije određujemo na osnovu više različitih faktora.

 

Poboljšanjem sledećih faktora možete da poboljšate komponente kvaliteta ranga oglasa.


Očekivana stopa učestalosti klikova na oglas: Delimično je zasnovana na klikovima i prikazima oglasa u prethodnom periodu (izuzimajući faktore kao što su pozicija oglasa, dodaci i drugi formati koji su možda uticali na vidljivost oglasa na koji je neko ranije kliknuo).


Stopa učestalosti klikova na prikazani URL iz prethodnog perioda: Klikovi i prikazi koje je ostvario prikazani URL u prethodnom periodu.


Kvalitet odredišne stranice: Koliko je stranica relevantna, transparentna i jednostavna za navigaciju.


Relevantnost oglasa/pretrage: Koliko je tekst oglasa relevantan za ono što neko pretražuje.


Geografski učinak: Koliko je nalog bio uspešan u regionima koje ciljate.


Ciljani uređaji: Kakav su učinak oglasi imali na različitim tipovima uređaja kao što su računari i laptopovi, mobilni uređaji i tableti.

Ocena kvaliteta oglasa direktno utiče na cenu koju ćete morati da platite za njega. Kvalitetniji oglasi dovode do nižih cena i boljih pozicija oglasa.
Ocena kvaliteta oglasa je presudan faktor u pozicioniranju oglasa na pretraživaču Google i utiče na čitav tok reklamne kampanje. Zato je vrlo važno da Vam AdWords kampanju vodi kvalifikovan Google stručnjak.

Način na koji ste podesili ciljanje kampanje predstavlja ključni korak u obezbeđivanju uspešnosti njegovih AdWords oglasa.
Jedinstvene prednosti svakog podešavanja pomažu da pridobijete više potencijalnih klijenata:

 

  • Analiza ključnih reči podrazumeva analizu i odabir reči koje će doprineti boljoj optimizaciji Vašeg sajta
  • Formiranje oglasnih grupa po grupama proizvoda ili usluga radi direktnog ciljanja željene ciljne grupe (za željeni proizvod) radi postizanja maksimalnih rezultata ulaganja
  • Optimizacija kampanje – dnevno ažuriranje ponuda (bids) u skladu sa trendovima na tržištu radi smanjenja troškova i povećanja efekta uloženog budžeta

 

AdWords sistem funkcioniše na najbolji način za sve – za oglašavače, klijente, objavljivače i za Google – kada su oglasi koje prikazujemo relevantni i kada odgovaraju onome što klijenti traže. Relevantni oglasi imaju potencijal da ostvare više klikova, da se pojave na višoj poziciji i da Vam donesu najveći uspeh.
AdWords Kampanje su važan deo strategije oglašavanja na mreži.
Relevantne su , ciljane i imaju lokalni karakter. Mogu da dosegnu do klijenata bez obzira na to gde se oni nalaze.

 

Naša internet marketing agnecija i njeni sertifikovani Google partneri će kreirati vašu kampanjuč čije efekte ćete brzo osetiti. Možete nam se za sve dodatne informacije obratiti preko stranice Kontakt.

 

 

KomentariIme i prezime
Sajt
Email
Komentar
Zbog spama unesi kod :
Saglasan sam sa politikom privatnosti
Poslednje sa našeg bloga
Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL-ovi su veoma bitni za sajt i sam SEO. Filteri se koriste za filtriranje sadržaja na web stranicama, dok se prepisani URL-ovi koriste za preusmeravanje korisnika na željenu stranicu i poboljšanje SEO-a. Zajedno pružaju bolje korisničko iskustvo i poboljšavaju rangiranje vašeg sajta na pretraživačima.

Značaj B2B online shopa za poslovanje

Značaj B2B online shopa za poslovanje

U današnjem digitalnom dobu, poslovanje se sve više premešta na internet. B2B (Business-to-Business) online shopovi postaju neophodni za preduzeća koja žele da ostanu konkurentna na tržištu. 

poziv