Off site SEO

 

Kada se završi On site optimizacija i sajt podigne na domen pristupa se Off site SEO procesu. Off site SEO predstavlja skup različitih radnji koje se obavljaju van sajta koji se optimizuje u cilju jačanja autoriteta sajta i, posledično, njegovog boljeg rangiranje u pretrazi.

Ostavljanje linkova na drugim sajtovima, koji će voditi ka vašem sajtu, kao i deljenje linkova sa vašeg sajta na društvenim mrežama predstavljaju u najkraćem srž Off site SEO procesa. Ipak, reč je o kompleksnom poslu, jer da bi se došlo do rezultata potrebno je izgraditi bazu kvalitetnih i pouzdanih linkova sa spoljnih ka vašem sajtu. Linkovi sa loših sajtova mogu da budu kotraproduktivni i zato mi bazu linkova za klijenta gradimo pravljenjem veza na sajtovima koji postoje dugo, imaju originalan sadržaj I ne “daju” linkove bilo kome.

 

Pouzdani dolazni linkovi

WBS je tokom godina razvio saradnju sa velikim brojem opštih i specijalizovanih portala, sa kojih gradimo bazu dolazećih linkova ka sajtovima svojih klijenata.

 

Internet marketing agencija WBS je od 2008. godine u poslu optimizacije sajtova. Tokom godina rada uspostavili smo saradnju sa velikim brojem pouzdanih stručnih i informativnih portala koji su spremni da linkuju ka sajtovima koje mi optimizujemo, pa iz tog razloga gradimo kvalitetne linkove, do kakvih je teško doći. Naši saradnici znaju da linkom vode ka sajtu za čiji kvalitet mi garantujemo.


Optimizacija sajtova kroz gradnju linkova


Filozofija kojom se Google vodi je da vi treba da napravite sajt I ako je on relevantan, ljudi će sami linkovati ka njemu i tako će se podizati njegov rejting i autoritet. To jeste lepo zamišljeno, ali se u praksi ne događa tako. Prirodno linkovanje je redak i spor proces koji se dešava sa malim brojem sajtova i ukoliko vi budete čekali da se autoritet izgradi sam od sebe, vaša konkurencija sigurno neće, već će potražiti pomoć SEO stručnjaka i zauzeti vaše mesto na Google pretrazi.

 

Link building proces

Kroz ovaj proces gradimo bazu dolaznih linkova ka sajtu svojih klijenata, čime se postepeno popravljaju pozicije u Google pretrazi.

Upravo iz pomenutih razloga, likove morate graditi sami i to na takav način da to izgleda upravo onako kako Google zamišlja – kao da se linkovi grade prirodno i od strane pojedinaca.

Gradnja baze linkova se može vršite na različite načine. Da bi Off site proces dao zavidan rezultat, WBS obavlja sledeće aktivnosti:

 

  • pisanje kvalitetnih i originalnih tekstova, koji linkom vode ka sajtu koji se optimizuje
  • ostavljanje linkova na relevantnim forumima je takođe jedan od načina da se poveća autoritet sajta


SEO se menja, a stručnjaci prate promene


Pravila igre se stalno menjaju i ono što je juče davalo rezultate danas može da upropasti autoritet vašeg sajta. Zato mi u WBS konstantno pratimo kako stoje sajtovi u pretrazi i kakve poruke šalju Google i svetski SEO stručnjaci. Kako bi korisnicima ponudio što kvalitetnije rezultate u pretrazi, Google stalno menja svoj alogritam, a te promene se manifestuju kroz updateove kao što su Penguin i Panda. Prateći ove promene, mi stalno prilagođavamo svoje metode pravilima igre koja diktira pretraživač i time uspevamo da sajtove svojih klijenata održimo na dobrim pozicijama.


Iza posla optimizacije koji za vas obavlja internet marketing agencija WBS stoji čitav tim ljudi, pa tako za kratko vreme možemo da dobijemo kvalitetan tekst, koji će mnogi rado da objave na svom portalu i koji će biti i veza ka vašem sajtu. To je razrađen sistem kakav u ovom momentu ne može da vam ponudi ni jedan pojedinac ili agencija koja tek ulazi u posao optimizacije.


Optimizacija sajtova i društvene mreže


Pravilan nastup na društvenim mrežama može imati višestruke koristi za vaš posao – od toga da se na lep način predstavljate potencijalnim klijentima, do toga da čak i tu gradite autoritet svog sajta.

Google je toliko napredovao da sasvim lepo može da prepozna i izbroji da li link ka vašem sajtu koji ste podelili na Fejsbuku, Tviteru ili Gugl + izaziva pozitivne rekacije. Ti signali koji stižu sa socijalnih mreža takođe utiču na optimizaciju i pozicioniranje sajta, pa WBS u tu svrhu pored razvijanja vaših profila ima i svoje jake i autoritativne profile na društvenim mrežama, kojima pomažemo sajtova svojih klijenata.

Off site SEO podiže rejting vašeg sajta i samim tim sajt biva sve bolje pozicioniran u pretrazi za određene ključne reči. Reč je o poslu koji se radi dugo i koji prve rezultate daje tek negde posle šest meseci kontinuiranog i kvalitetnog rada.

Zahvaljujući iskustvu, dobrom timu, sistemskom radu i saradnji sa trećim sajtovima internet marketing agencija WBS je uspevala da mnogim klijentima napravi revoluciju u poslovanju, samo na osnovu popravljanja pozicije u Google pretrazi, o čemu možete čitati u našem Case study-u. Ukoliko želite bolje pozicije za svoj sajt i veću relevantnu posećenost, kontaktirajte našu internet marketing agenciju.

 

KomentariIme i prezime
Sajt
Email
Komentar
Zbog spama unesi kod :
Saglasan sam sa politikom privatnosti
Poslednje sa našeg bloga
Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL-ovi su veoma bitni za sajt i sam SEO. Filteri se koriste za filtriranje sadržaja na web stranicama, dok se prepisani URL-ovi koriste za preusmeravanje korisnika na željenu stranicu i poboljšanje SEO-a. Zajedno pružaju bolje korisničko iskustvo i poboljšavaju rangiranje vašeg sajta na pretraživačima.

Značaj B2B online shopa za poslovanje

Značaj B2B online shopa za poslovanje

U današnjem digitalnom dobu, poslovanje se sve više premešta na internet. B2B (Business-to-Business) online shopovi postaju neophodni za preduzeća koja žele da ostanu konkurentna na tržištu. 

poziv