On site SEO - optimizacija na sajtu

Optimizacija sajtova za cilj ima popravljanje pozicije u pretrazi za što veći broj fraza, kao i povećanje organske posete sajtu. Da bi se do toga došlo, važno je da je pravilno urađena optimizacija na samom sajtu (ON site SEO), kako bi se moglo pristupiti daljem radu na off site optimizaciji.

Pravilno optimizovan sajt mora da bude pregledan i za posetioca i za Google-ovog robota, koji će proceniti kvalitet sadržaja i na osnovu toga rangirati vaš sajt za konkretne fraze.

Internet marketing agencija Web Business Solutions poseduje šestogodišnje iskustvo u ovoj oblasti, preko 50 zadovoljnih klijenata i brojne stručnjake koji će do najsitnijeg detalja sagledati Vaš sajt i stvoriti sve uslove da se uradi kvalitetna Off site optimizacija, bilo da je reč o postojećem sajtu ili o sajtu koji je u pripremi.


Šta sve spada u On site SEO?

Veliki broj detalja spada u domen On site optimizacije sajta i od tih detalja zavisi uspeh svakog sledećeg koraka. WBS se posvećuje svakoj pojedinačnoj stranici vaše web prezentacije, sve dok svi elementi ne budu usklađeni. U On site SEO spada pravilno kreiranje title tagova, H tagova, meta tagova, kao i kreiranje sitemap-a i robots.txt-a.

 

Šest godina iskustva u SEO

WBS je radio optimizaciju sa više od 50 sajtova i to sa velikim uspehom. Naši eksperti imaju višegodišnje iskustvo i stalno se usavršavaju u oblasti SEO.


Pojednostavljeno, kada počnemo optimizaciju mi ćemo se pozabaviti da naslov (title tag) sajta i svake njegove stranice bude pravilan, da sadrži potrebne ključne reči, što je neophodno da bi se vaša web prezentacija bolje pozicionirala u pretrazi. Taj naslov stranice ne sme da bude predugačak, jer tako rizikujemo da pretraživač uopšte ne uzme u obzir tu stranicu. Takođe naslov mora da bude smislen i da u njemu bude neka od ključnih reči. Taj posao treba primeniti na svaku stranicu sajta, a može ih biti i po nekoliko hiljada.

Slično se radi i sa meta tagovima, koji predstavljaju kratak opis sadržaja stranice i koji su namenjeni Google robotu. U tih par rečenica mora biti sažeto sve, uključujući i ključne reči. Tekst mora biti smislen, uredan i kratak kako bi pretraživač mogao da ga pravilno pročita i oceni.

H tagovi takođe moraju da budu zastupljeni kroz sam sadržaj stranice, odnosno kroz tekst i to tako da ih ne bude ni previše ni premalo, da čitaocu omoguće da lakše čita i segmetiše sadržaj i da robotu naglase određene fraze.

Sadržaj sajta, odnosno tekstovi na njemu moraju biti ispisani u skladu sa određenim pravilima, među kojima je i zastupljenost ključnih reči u tekstu. Da bi se neka stranica rangirala za određenu frazu, ta fraza mora da bude ponovljena kroz tekst optimalan broj puta. Samo kroz praksu se može doći do prave mere i do toga da tekst bude prepoznat kao relevantan od strane Google-a, pa da samim tim stranica bude dobro rangirana. Međutim, ukoliko pokušate da na lak način dođete do uspeha prekomernim i besmislenim ponavaljanjem ključne reči, napravićete sebi veliki problem i neće vas biti u pretrazi. Google ne voli jeftine trikove.

Iz svega navedenog se može zaključiti da On site optimizacija obuhvata jako puno detalja, koji zahtevaju dosta vremena i znanja i koji nisu manje važni od ostalog procesa optimizacija sajtova. Na ovom delu se vrlo lako može pogrešiti i zato je važno da se obavi pravilno, precizo i bez grešaka. Bilo da želite samo konsultaciju i kratkoročnu pomoć stručnjaka ili dugoročnu saradnju, možete nas kontaktirati preko naše kontakt stranice.


Mnogo detalja na putu do uspeha

On site optimizacija sajtova se ne svodi samo na pomenute operacije. Zapravo, ima ih mnogo, mnogo više. Stručnjaci su tokom prethodnih godina ustanovili da više stotina faktora utiče na rangiranje sajta. Zato internet marketing agencija WBS stalno pokušava da uskladi sve te detalje. Brzina učitavanja stranice, opisi slika i takozvani alt tagovi, usklađenost title tagova, meta tagova, h tagova i alt tagova – sve su to detalji na koje moramo da vodimo računa.

Ključne reči koje forsiramo kroz naslov stranice i međunaslove u tekstu moraju da budu zastupljeni i u samom sadržaju, jer se u suprotnom radi o prevari. Google to vidi kao da vi krupnim slovima ističete nešto što nemate, kao kad na izlogu stoji ogroman natpis „raspodaja“, a cene su iste kao i pre rasprodaje.

Rad na sajtu, odnosno On site optimizacija sajtova, je kontinuiran proces. Za pravilnu optimizaciju, potrebno je pratiti trendove i praviti adekvatne dorade na sajtu paralelno sa razvojem i promenma koje Google diktira i to je ustvari tajna uspeha.


Na tržištu postoji dosta ponuda za brzu i jeftinu izradu sajtova. Takvi sajtovi, sami po sebi, ne vrede ništa ukoliko nisu izrađeni kao SEO friendly i ukoliko se na njima ne radi paralelno SEO proces. Upravo zato je važno da pronađete prave stručnjake za ovu oblast.


Optimizacija sajtova jeste nešto u čemu je WBS izuzetno uspešan. Preko 50 zadovoljnih klijenata (reference), 6 godina usavršavanja u ovoj oblasti i odličan tim čini nas izuzetno kompetetnim da vam ponudimo naše usluge. Ukoliko uviđate da su vam potrebne sadžajne dorade na sajtu, analiza sajta, SEO proces ili samo konsultacija, možete nas kontaktirati preko kontakt forme ispod ili preko stranice Kontakt.

WBS ne pravi sajtove već razvija Vaše poslovanje.

 

KomentariIme i prezime
Sajt
Email
Komentar
Zbog spama unesi kod :
Saglasan sam sa politikom privatnosti
Poslednje sa našeg bloga
Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL-ovi su veoma bitni za sajt i sam SEO. Filteri se koriste za filtriranje sadržaja na web stranicama, dok se prepisani URL-ovi koriste za preusmeravanje korisnika na željenu stranicu i poboljšanje SEO-a. Zajedno pružaju bolje korisničko iskustvo i poboljšavaju rangiranje vašeg sajta na pretraživačima.

Značaj B2B online shopa za poslovanje

Značaj B2B online shopa za poslovanje

U današnjem digitalnom dobu, poslovanje se sve više premešta na internet. B2B (Business-to-Business) online shopovi postaju neophodni za preduzeća koja žele da ostanu konkurentna na tržištu. 

poziv