Dizajn sajtova

 

Izrada sajta na organizovan i intuitivan način olakšava korisnicima upotrebu vaše web stranice, privlači prave ljude vašem brendu, i prenosi vrednosti vašeg brenda u nekoliko sekundi.

 

Promišljena i profesionalna izrada sajta pruža kupcima bolje i lako iskustvo korišćenja vaših usluga, a ono što je dobro za vaše kupce, dobro je i za vaše poslovanje.

 

Dobar dizajn sajta se ne dešava preko noći

 

Potrebno je ispuniti određene korake, pre nego što dizajner može započeti sa crtanjem vašeg projekta.

 

Šta to znači - dizajner mora uzeti u obzir vašu kompaniju, vašu marketinšku strategiju, vašu poruku, ličnosti/profil vaših kupaca, vaše jedinstvene izazove, vaše konkurente.

 

Sve se to naravno rešava već na prvom sastanku - uz tim projekt menadžera i dizajnera određujemo i definišemo vaš zahtev. Uz vašu viziju dolazimo do zaključaka kao što su željeni izgled/stil sajta,  na sastanku takođe ustanovljujemo i funkcionalnosti sajta.

 

Podrazumeva se, ali naglasićemo, svi dugmići, sve ikonice, stil fotografija - se prati sa usvojenog dizajna početne strane, i prenosi na unutrašnje strane.

Elementi koje stranice sadrže ne smeju izgledati različito! Sajt mora biti vizuelna celina.

 

Naše iskustvo garancija kvaliteta

 

Ako želite da unapredite svoje poslovanje, možete nas kontaktirati, i zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za vas.

 

Poenta je da uz što manje klikova, a što više čistog i preglednog dizajna, omogućimo intuitivno i jasno korišćenje vaše web stranice korisniku, bez suvišnih i bespotrebnih koraka, koje ga mogu odvratiti od korišćenja platforme.

 

Uvek imajte na umu da ceo tim radi na stvaranju idealne platforme za lako snalaženje korisnika, i verujte merodavnom stručnom timu.


Šta je to UI i UX?

 

To se sve odnosi na UI i UX, koji zajedno čine celinu, i jedan funkcionalan sajt:

 

  • User Interface (UI) se odnosi na: boje, ilustracije, stil dizajna i vizuala, fotografiju, tipografiju, ikonice, grafiku.
  • User Experience (UX) se odnosi na: prototip sajta, upotrebljivost, psihologiju, korisnikovu interakciju sa dizajnom, kakva je strategija sadržaja sajta, razumevanje problema, istraživanje o ciljnoj grupi korisnika, istraživanje okvira dizajna.


Sastanak povodom izrade sajta

 

Fokus sastanka je na tome da napravimo savršen prototip vašeg sajta, na kojem ćemo stvoriti jasnu skicu strukture i funkcionalnosti sajta, nakon čega dizajner može preći na crtanje.
 

Nakon sastanka prave se prve skice početne strane, u dve ili tri varijante, što je takođe zahtev koji klijent iznosi na sastanku - koliko različitih predloga dizajna želi da vidi.

 


 

Sajt dizajniran na pravi način pruža mnogobrojne benefite koje morate iskoristiti i tako vaše poslovanje podići na viši nivo. Naša agencija je tu da vam u tome pomogne. Za sve informacije koje vas interesuju, kao i konsultacije, možete nas kontaktirati.

 

kontakt


 

Kada je početna strana usvojena, i kada je ustanovljen stil dizajna početne strane, ona nam služi kao primer za kreiranje svih ostalih stranica koje sajt treba da sadrži.

 

Ključne stavke uspešnog sastanka:

 

  • Strpljenje i poverenje;
  • Ispravne odluke;
  • Dobar proces dizajna;
  • Rešavanje potencijalnog problema;
  • Razumevanje projekta i razumevanje potreba vašeg biznisa;

 

Kada se radi dizajn sajta, tokom sastanka, bitno je da obratimo pažnju na sledeće iskustvo korisnika:

 

  • Prvi utisak: Lako za korišćenje / jasna poruka, ili ne?
  • Zatim: Zaključak o tome da li imaju kontrolu nad svojom potrebom preko vašeg sajta?
  • Nakon iskustva sa vašim dizajnom i platformom, korisnik će procenjivati iskustvo u glavi, prednosti i funkcionalnost sajta.

 

Ako je korisnik zadovoljan - nastaviće da koristi vaše usluge na osnovu emotivne povezanosti koju je stekao pri prvom susretu sa vašim sajtom, a činjenica da se iskustva u vidu priče šire dalje je plus, ukoliko je iskustvo naravno pozitivno.

 

Zašto je dizajn tako važan?

 

Dizajn je igrao veliku obaveštajnu ulogu i pre digitalne ekspanzije, a sada, zahvaljujući tehnološkom razvoju, dobija još jaču komunikativnu vrednost.

 

Dizajn je taj koji prenosi jasnu i preciznu poruku korisniku. A sa druge strane, neorganizovan i vizuelno zbunjujući dizajn nanosi poslu više štete, nego koristi.

 

Ako smatrate da je dobar dizajn skup, verujte da je loš dizajn skuplji.

 

Na primer, možemo uporediti dizajn sa odećom na crvenom tepihu. To je ono što svet vidi kada su sve oči uprte u vas. Kvalitet dizajna koji vas predstavlja odražava se na kvalitet vašeg poslovanja, i na kvalitet korisnikovog utiska o vama.

 

Dizajn priča vašu priču.


Vizuelni indetitet igra značajnu ulogu vašeg poslovanja

 

Svojim vizuelnim identitetom šaljemo emotivni signal, čak i kada to nije naša svesna namera - razlog zašto dobar UI i UX ima uticaj na čoveka je taj što ljudi jesu emotivna bića, koja imaju svoja uverenja i stavove.

Dizajner se uvek fokusira na potrebe i interakciju korisnika vaše platforme.

 

Dizajn oslikava i još mnogo toga, kao što je stanje uma i mentalitet biznisa, oslikava na koji način pristupate problemu... Vaša pobednička strategija je jasan i konkretan vizuelni prikaz vaših mogućnosti.

Poslednje sa našeg bloga
Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL - zašto su važni?

Filteri i prepisani URL-ovi su veoma bitni za sajt i sam SEO. Filteri se koriste za filtriranje sadržaja na web stranicama, dok se prepisani URL-ovi koriste za preusmeravanje korisnika na željenu stranicu i poboljšanje SEO-a. Zajedno pružaju bolje korisničko iskustvo i poboljšavaju rangiranje vašeg sajta na pretraživačima.

Značaj B2B online shopa za poslovanje

Značaj B2B online shopa za poslovanje

U današnjem digitalnom dobu, poslovanje se sve više premešta na internet. B2B (Business-to-Business) online shopovi postaju neophodni za preduzeća koja žele da ostanu konkurentna na tržištu. 

poziv